Uakseptabelt dobesøk

To av tre ledere har vært flaue på vegne av andre møtedeltakere fordi de har utvist mangel på respekt for god møtekultur.

Tekst: Mats Løvstad (2011)

To av tre ledere har vært flaue på vegne av andre møtedeltakere fordi de har utvist mangel på respekt for god møtekultur.

Det kommer frem i en landsomfattende arbeidsmarkedsundersøkelse utført av Respons Analyse for Proffice. Ni av ti ledere mener dessuten norsk møtekultur har blitt mindre formell. Sosiale medier og digitale verktøy får det meste av skylda. - Når åtte av ti ledere mener møtekulturen har endret seg som følge av den digitale hverdagen, byr det på visse utfordringer. Er det stuerent å svare på SMS i et møte, eller å notere på laptop? Det skaper mye frustrasjon når de digitale normene og hva som er god møtekutyme ikke er avklart, sier adm. direktør Per Bergerud i bemanningsselskapet Proffice.

Behov for retningslinjer At seks av ti ledere mener det er uakseptabelt å svare på en SMS under et møte er kanskje ikke så overraskende. At derimot en av fire plasserer det å unnskylde seg for et toalettbesøk i samme kategori, er noe mer spesielt. - Det er naturlig nok store forskjeller mellom de ulike aldersgruppene på dette temaet. Jo yngre både ledere og arbeidstakere er, dess mer åpen er man for uformell oppførsel i møtene. Uansett har det tvunget seg frem et behov for felles retningslinjer, for hvordan man skal oppføre seg i møter. På landsbasis mener nemlig åtte av ti ledere, og samme andel ansatte, at dette er nødvendig, sier Bergerud.

Presentasjoner fra Arbeidsmiljøkongressen 2024

31 oktober 2024

Arbeidsmiljøkongressen i Grieghallen 23. og 23. oktober 2024 dekket mange teamer med foredrag og sesjoner om alt fra kunstig intelligens (KI), varsling i arbeidsmiljøsaker, psykososialt arbeidsmiljø og psykologisk trygghet, seniorer i arbeidslivet og ledelse i den hybride arbeidshverdagen. Her finner du presentasjonene til foredragsholderne.

Har du 8 minutter?

15 oktober 2024

Verdensdagen for psykisk helse minner oss om at vi alle har et ansvar, både som venner, kollegaer og samfunnsborgere, for å bidra til et miljø hvor det er trygt å snakke om mentale utfordringer. Hvordan kan arbeidsplassen jobbe med psykisk helse?

Er rollen som hovedverneombud en ensom uriaspost?

10 januar 2024

Jon, som begynte hos Arbeidsmiljøsenteret i august, har deltatt på HVO-kurs. Han føler seg nyfrelst og ikke minst ser han at det er dialogen som er det viktigste verktøyet, og i dialogen magien skjer.

Scroll til toppen