Saltenposten: Arntzen trollbandt publikum

Saltdal: En opplagt Arthur Arntzen trollbandt de 440 fremmøtte i Saltdalshallen onsdag kveld med sitt foredrag "Det latterlige alvor". Foredraget var spekket med godbiter som fikk fremkalt mye latter og ettertenksomhet i salen.
Tekst: Sverre Breivik (2002)
Saltdal: En opplagt Arthur Arntzen trollbandt de 440 fremmøtte i Saltdalshallen onsdag kveld med sitt foredrag "Det latterlige alvor". Foredraget var spekket med godbiter som fikk fremkalt mye latter og ettertenksomhet i salen.
Som et høydepunkt og en avslutning på en lang markering av Bedriftshelsetjenestens 20-årsjubileum i Saltdal var Arthur Arntzen leid inn. Medlemsbedriftene fikk tilbud om foredraget og responsen lot ikke vente på seg. Store forventninger ble innfridd denne onsdagskvelden. Før Arntzen slapp til på scenen, foran de 440 forventningsfulle i salen, ønsket bedriftslege Øyvind Kristiansen velkommen. Han kunne fortelle at de har jobbet mye med humor og helse, og han konkluderte med at humor er helsefremmende. Deretter kunne han presentere Fred Jonny Berg fra Rognan som spilte tre selvkomponerte viser. Og så var det klart for kveldens høydepunkt. En opplagt Arthur Arntzen. Arthur åpnet med å takke for sist. Han var nemlig med på den store veiåpningen av den nye E6 gjennom Saltdal i 1993. Det haglet med gullkorn og utsagn og Arntzen fremhevet ved enhver anledning hvor betydningsfull humor og smil er for oss mennesker. - Uten gudstro og humor hadde vi ikke overlevd her oppe. Jeg skal ikke holde noen andakt her, selv om det kanskje kunne trenges, sa Arntzen, noe publikum satte stor pris på. - Humor er en ren livsbetingelse. Nordlendingenes motto er; Det er aldri så galt at det ikke kunne vært verre". Det sier ikke så rent lite om oss her oppe. Arntzen krydret foredraget sitt med sanne historier fra flere steder i landsdelen og spedte på med livat teori som underbygde historiene. Han ba også publikum om å være på vakt mot den onde og sårende humoren. - Husk at den onde humoren kan bære smilets ansikt. Arthur Arntzen hadde med seg mange gode råd. - Lær deg å le av egne tabber med mindre de koster liv. Da bør du vente en dag. - Sjølironi er en av de beste verdiene et menneske kan ha. Kan du le av deg selv før andre gjør det så har du overtaket. - Vi blir surar og surar. Ikke undervurder latteren og smilets enorme kraft. - Humor gjør sorgen lettere å bære, hjelper til når du skal fatte nytt mot. - Et åpent vennlig smil skaper kontakt mellom mennesker uavhengig av rase, kjønn, tid og sted. Så stor betydning har vår skaper lagt i det. Med andre ord kan man si at en god latter forlenger livet, noe som betyr at 440 saltdalinger kan gå en lang og latterfylt alderdom i møte når den tid kommer. Publikum var med hele veien under det 90 minutter lange foredraget. De hadde sannelig fått noe å tenke på. - Et kjempebra publikum. Her følte jeg meg hjemme. Dette har vært en givende kveld. Humor er et meget viktig tema og jeg kan ikke snakke om humor og alvor uten å vise det mens jeg holder på, sa Arthur Arntzen umiddelbart etter praktforestillingen. Også bedriftslege Øyvind Kristiansen var storfornøyd med arrangementet og foredraget. - Dette var over all forventning, så mye folk og et utrolig foredrag. Det var kjempestemning og god respons fra salen. Han hadde kjempekontakt med publikum, så får vi bare håpe at dette bidrar til bedring i ulike arbeidsmiljø samt mindre sykefravær. Dette blir godt og viktig å ta med seg når det går mot vinteren og mørketida, sa Kristiansen.

Presentasjoner fra Arbeidsmiljøkongressen 2024

31 oktober 2024

Arbeidsmiljøkongressen i Grieghallen 23. og 23. oktober 2024 dekket mange teamer med foredrag og sesjoner om alt fra kunstig intelligens (KI), varsling i arbeidsmiljøsaker, psykososialt arbeidsmiljø og psykologisk trygghet, seniorer i arbeidslivet og ledelse i den hybride arbeidshverdagen. Her finner du presentasjonene til foredragsholderne.

Har du 8 minutter?

15 oktober 2024

Verdensdagen for psykisk helse minner oss om at vi alle har et ansvar, både som venner, kollegaer og samfunnsborgere, for å bidra til et miljø hvor det er trygt å snakke om mentale utfordringer. Hvordan kan arbeidsplassen jobbe med psykisk helse?

Er rollen som hovedverneombud en ensom uriaspost?

10 januar 2024

Jon, som begynte hos Arbeidsmiljøsenteret i august, har deltatt på HVO-kurs. Han føler seg nyfrelst og ikke minst ser han at det er dialogen som er det viktigste verktøyet, og i dialogen magien skjer.

Scroll til toppen