(2000)
I midten av desember skal etter planen Norges første HMS-årbok foreligge. Bak pionerprosjektet står Arbeidsmiljøsenterets forlag, som på denne måten baner en ny vei for HMS-arbeidet i Norge.
HMS-årboka skal være et hjelpemiddel til å finne fram i arbeidsmiljøjungelen. Samtidig skal den gi et innblikk i hva som rører seg på helse-, miljø- og sikkerhetsfronten, sier forlagssjef Gunnar Totland om sin nyvinning.
Som en portal
Vi ser at det er behov for en slags portal for HMS- og arbeidsmiljø-arbeidet i Norge. Folk vet ikke hvor de skal henvende seg for å få hjelp. HMS-årboka skal være et hjelpemiddel i å få klarhet i HMS-jungelen, sier Totland. Ved siden av et fullverdig adresseregister med både telefonnummer, web-adresser og kontaktpersoner, skal HMS-årboka inneholde artikler, foredrag og andre innspill om ting og tang som rører seg på arbeidsmiljøfronten.
Boka skal også fungere som en kalender for det kommende året, der alle de store evenementene på HMS-siden skal være oppdatert, Totland videre.
lle som jobber med HMS
Hvem er det som bokas målgruppe?
Alle verneombud og alle som jobber med HMS bør ha denne boka, som skal være hendig i A5-format med et sidetall på noe over 400. Det vil være mulighet for også å annonsere i boka, svarer forlagssjefen. Førsteopplaget skal være på mellom 3000 og 5000, og det hele vil være basert på en abonnementsordning.
Redaksjonen i tidsskriftet Arbeidsmiljø vil være den redaksjonelle styringsenheten, og det vil være aktuelt å bruke artikler som har stått i bladet kanskje i en noe omformulert versjon.
Satsingsfelt
Totland lover at Arbeidsmiljøsenteret oppfatter HMS-årboka som et satsingsfelt.
- Dette er noe vi vil bruke ressurser på. Vi skal utvikle dette til å bli en årviss begivenhet slik at den blir en slags årlig bibel for HMS-interesserte, sier en optimistisk Gunnar Totland.,